onsdag 27. februar 2008

Robben Island

Vi trives veldig godt i cape town. Det er alltid noe aa finne paa, og Elise og Kjetil er i byen, saa det gjoer det veldig goey aa vaere her. :)

Soendag var vi paa marked, og oppe paa table mountain. Markedet var artig. vi kjoepte ikke saa masse, i og med at vi skal til kenya, og det trolig er mye billigere der.

Table Mountain var helt fantastisk. Nydelig utsikt og fasinerende natur... fjellet er saa og si helt flatt. vi labbet rundt paa fjellet og noeyt utsikten...

Pga mye vind paa loerdag, ble turen til robben island utsatt til tirsdagen (i gaar). Vi tok staff baaten ut tidlig om morgenen med Elise, Kjetil og foreldrene til kjetil. Oscar, far til Kjetil jobber paa robben island, saa han hadde skaffet den beste guiden og en egen bil til etter omvisningen. Omvisningen i fengselet var utrolig sterkt. Vi fikk hoere historien til guiden, som har vaert politisk fange paa oeya. Fangecellene fikk vi se. noen som var 2X2 meter, de var beregnet til de politiske lederne. Vi var inne i Nelson Mandela sin celle. De hadde Boette til aa gaa paa do i inne i cellen, og en liten teppemadrass aa ligge paa. Ingen pute.
Vi var ogsaa inne i en stor celle som hadde rommet 120 personer. de laa tett i tett paa gulvet, og matte snu seg samtidig. Det er helt utrolig at de overlevde der. Guiden fortalte at de holdt haapet oppe, og forholdt seg positive hele tiden. Smilte til vaktene og holdt sammen.

Etter turen i fengselet, kjoerte vi rundt paa oeyen. vi fikk se pingviner, antiloper og masse masse kaniner. det laa ogsaa masse shipsvrak rund kysten paa oeya, som var blitt kastet opp paa land...

Robben Island var en utrolig opplevelse, som jeg ikke klarer aa skrive ned... men dere faar bare ta til takke med dette. :)

I dag har vi bare soset rudnt. i morgen skal vi til kapp det gode haap med elise og kjetil. vi reiser videre fredag i stedenfor i morgen.

Ingen kommentarer: